Race4children @Lansard (Eindhoven)

Op 13 maart 2016 kwamen zowel Bjorn als Kenneth aan de start van een wedstrijd met de Wankel ten voordele van het goede doel. Voor Kenneth was dit zijn eerste wedstrijd ervaring met een Wankel motor, met slechts een kleine 3uren ervaring op de teller.

In de training reed Kenneth op redelijk goede banden en kon gij de snelste tijd van 11 deelnemers plaatsen, Bjorn vestigde zich met versleten banden op een 6de plaats.

Tijdens de kwalificatie reed iedereen op nieuwe banden, Bjorn kon zich vestigen op een mooie 2de plaats en Kenneth op een 6de plaats.

In de eerste wedstrijd werd Bjorn 2de maar kon hij de leider niet volgen, Kenneth kwam als 7de aan nadat hij in de start 2 plekken had verloren vocht hij goed terug. Maar maakte dan een foutje waardoor hij de aansluiting met het groepje voor plaats 4-5-6 verloor.

In de 2de wedstrijd was het een start van jawelste. De leider ging van de baan waardoor Bjorn de leiding overnam. Kenneth kon meeschuiven en schoof op naar de derde plaats. Al snel kwamen de mannen terug van achteruit. 1 van hen kon terug aansluiten met Bjorn, de andere spinde later uit een bocht en viel uit. Bjorn kon deze wedstrijd winnen en Kenneth eindigde als 6de.

In de laatste wedstrijd had Bjorn zijn grootste concurrent voor de overwinning pech en ontplofte zijn radiator waardoor er water op het circuit lag en zo goed als iedere rijder wel van de baan ging. Bjorn kon zich snel herpakken en reed vlot naar de leiders plaats en won zo het algemene klassement. Na van de baan te gaan was Kenneth het vertrouwen even kwijt en eindigde op een 7de plaats en werd normaal 6de algemeen.

Een mooie prestatie voor BK kartteam die zich hier ook toonde en zo hun website promote!

Bluestar  wedstrijd @Hurricaine Karting Dolhain

Op 20 februari 2016 kwamen Bjorn en Kenneth samen als BK Kartteam aan de start van een wedstrijd ten voordele van Bluestar racing team in Dolhain. Dit om reclame te maken voor de Ringshopping Karttrophy. Op deze piste hadden we echter heel weinig ervaring, we hadden samen 1 keer het parcours gaan verkennen. Toen we het deelnemersveld zagen viel het op dat het redelijk hoog niveau was, en ook veel plaatselijke teams.

Tijdens de briefing werd er vermeld dat er condens op het circuit lag. Voor ons leek dit geen slechte omstandigheden mits we weinig ervaring hadden op deze piste, en dit toch voor iedereen anders was. Dit bleek al snel toen Kenneth de kwalificatie startte en zich kon nestelen in de top 6 van 18 teams. Helaas werd de ideale rijlijn nog al snel warm gereden en sloegen wij een beetje terug. Bjorn nam de taak op zich om een tijd te zetten, en wist zich te kwalificeren op de 11de plaats.

Hij nam dan ook meteen het eerste uur voor zijn rekening. Al snel bleek dat de thuisrijders gingen vechten voor de overwinning. Wij konden een mooi duel uitvechten voor de verdere top 10 plaatsen.

Kenneth nam de volgende 2 uren voor zijn rekening waarna Bjorn het laatste uur vervolledigde.

Mits wat accidenten door de condens die naast de ideale rijlijn lag, en wat discussieerbare beslissingen van de wedstrijdleiding konden wij eindigen op een mooie 8ste plaats.

Zeer mooie plaats voor maar 1 maal gereden te hebben daar.

BK Kartteam      -      BE 0809.757.285      -      Kruisstraat 50,  9930 Zomergem      -      0497/119290

3uren Senna  @Flanders indoor karting (Kortrijk)

Op 20 maart 2016 kwam Kenneth samen aan de start met een vriend van hem onder de naam : ringshopping karttrophy dit dus om reclame te maken! Dit was een must omdat het parcours maar 10 minuten van de plaats gelegen is waar de ringshopping karttrophy plaats vind.

De wedstrijd bevatte 30 minuten kwalificatie en 3 uren wedstrijd, en werd opgedeeld in 2 klasses -75 kg en + 75kg. Het team reed in de +75kg.

Dit is het thuiscircuit van Kenneth en Siebert, Kenneth startte de kwalificatie en kon zich nestellen op de 2de plaats in het algemene klassement en eerste in hun klasse. Toen Siebert overnam kon hij al snel identiek dezelfde tijd rijden als Kenneth maar kon weinig van die tijd doen. Op het einde van de kwalificatie kon Siebert toch nog iets versnellen en vestigde ons op een 6de plaats algemeen om te starten, 3de in onze klasse.

Kenneth nam de start van de wedstrijd op zich. De rijder op positie 5 kon al snel naar positie 4 schuiven en in dezelfde eerste ronde kon Kenneth opschuiven naar positie 5. Ondertussen was de top 3 al een 4 tal seconden weg gereden en het 4de team een 2 tal seconden.

Stilaan kon Kenneth het gat toerijden op het 4de team, die hem proffessioneel voorbij liet gaan om te proberen aan te pikken omdat hij sneller was.

Kenneth reed het gat toe met de leiders en kon na een tankbeurt en een stint van 1u45 de kart overgeven aan Siebert op de 2de plaats algemeen (6seconden van de eerste verwijderd) en de eerste in hun klasse.

Siebert kwam al snel in zijn ritme en kon standhouden en soms iets dichter komen.

Na de tankbeurt verloor Siebert een klein beetje tijd, omdat de kart moeilijker te besturen was.

We konden eindigen op een 9 seconden van de eerste plaast algemeen als tweede.

Een schitterend resultaat als je weet dat wij beide 85 kg wegen en de winnaars -75 kg.

Wij wonnen dus glansrijk onze klasse en maakten hierdoor een zeer mooie reclamen voor onze ringshopping karttrophy!